Verdens Beste Grønnsakssuppe

By admin  

mars 6, 2018

Ren grønnsakssuppe sånn som den skal være. Denne oppskriften fokuserer på smakene av grønnsakene, urtene og grønnsakskraften. Herlig og sunn suppe som er billig, enkel å lage og ikke minst veldig god på smak!

 

Lag alltid saftig kjøtt, les mer om kjernetemperatur!

 

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 15 mins
  • Gir: 4

Ingredienser

3 Gulrot

1 Stor Gul Løk

1/2 Purre

1/2 sellerirot

1 Blomkål

1,5 liter Grønnsakskraft

1 Hvitløkbåt

1 Kålrot

Rettinger

Tilberedning

1Bruk litt ekstra tid her, ser det godt ut smaker det også godt. Pass på å kutt grønnsakene i like store biter. Gjerne store eller små, det er ditt valg og hva du syntes er det beste. Kutter du grønnsakene i ca. like biter vil de bli ferdig kokt omtrent samtidig og det vil se mer appetittlig ut. Selleriroten kan være litt vrien å tilberede. Skrell, skyll og hakk så godt du kan så blir det bra!

Steking

1Stek gulrøtter, sellerirot og løk. Ikke for høy varme, bare sånn at du akkurat hører litt fisling i pannen. Dette gjør vi for å steke ut fuktigheten som resulterer i en forsterket smak i grønnsakene.

2Etter rundt 10-15 minutter tilsetter du blomkål, kålrot og purre. Rør godt og ofte til du ser at alt blir gyllent. Pass på så ikke noe begynner å bli brunt, da må varmen ned.

3Så tilsetter du rundt 1,5 liter grønnsakskraft. Her kan du også bruke buljong eller fond, men jeg vil selvfølgelig anbefale å bruke din egen grønnsakskraft som også er veldig lett å lage!

Koking

1Når suppen koker må du begynne å smake. Til nå har vi ikke tilsatt så mye salt eller pepper. Bruker du fond eller buljong er denne allerede ganske salt så da trenger du nødvendigvis ikke så mye. Bruker du egen kraft må du bruke mer. Husk at ved å smake vet du hva som skjer i maten.

2Etter 15 minutter tilsetter du det siste av ingredienser. Det vil si finhakket hvitløk, urtene og oliven olje. Jeg er glad i basilikum, persille og litt timian.

3Anbefaler grovbrød til denne suppen. Sleng det i pannen med oliven olje til skivene er sprø. Stryk over en hvitløk så er du klar for et fantastisk måltid!

Det finnes egentlig ikke noen ordentlig oppskrift på grønnsakssuppe. Enkelt summert er det noen grønnsaker, grønnsakskraft og i dette tilfellet urter. Har du noen grønnsaker liggende igjen i kjøleskapet som du ikke vet hva du skal bruke til? Perfekt, da kan du lage en deilig og god grønnsakssuppe. Du MÅ ikke ha selleri, eller noe annet du måtte mangle. Det viktigste er å ha grønnsaker man liker og hva man har tilgjengelig så skal jeg love at suppen blir bra!

Dette er en suppe som kan fryses ned. Når du først lager denne type supper anbefaler jeg å lage mye. Det er ikke vits å bare lage 4 porsjoner, lag heller til 12 så har du 3 middager.

Bonusen med denne typen suppe er at til lenger den står til bedre smaker den også.

Man kan selvfølgelig putte kjøtt i denne retten! Pølser, bacon, kjøttboller osv. Alt passer til denne gode suppen, bruk kreativitet og ikke vær redd.

Se gjerne Youube filmen ved å klikke på bildet øverst til venstre i oppskriften.

Håper det smaker!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.