verdens beste kyllingsuppe
verdens beste kyllingsuppe

Verdens Beste Kremet Kyllingsuppe

By admin  

mars 15, 2018

Prøv denne suppen og du får en ny favoritt suppe til hele familien som er fantastisk god!

Disse ingrendientene er hovedingredinser for enhver suppe ikke bare for denne suppen. Sammen vil de gi veldig god smak, balansert søtsmak og de kan bli brukt til nesten ALT når det kommer til de beste suppene.

 

Ikke vær redd om du har får lite løk eller om du har kuttet opp fint nok. Dette er en oppskrift som ikke bryr seg om perfeksjonisme. Denne smaker godt uansett og bruk gjerne kreativiteten din til ingrediensene.  Denne oppskriften lærer deg å lage suppe fra bunn, men den tar hennsyn til deg som ikke har så god tid også. Bruker du kyllingbuljong isteden for å lage kraft, får du en rask middag.

 

Husk på at du smaker så ofte som mulig mens du lager mat. Smakene forandrer seg hele tiden fra steking til koking. Skal du klare å lage god mat, MÅ du smake deg frem. Ikke vær redd for å bruke krydder eller urter. Isteden for salt bruker jeg gjerne soyasaus og sukker kan erstattes med honning. Du kan også bruke hermetiske tomater til denne suppen, men det skriver jeg ikke om i denne oppskriften.

 

Hvis du vil lære mer om hvilke kjernetemperatur du burde ha på kjøttet, klikk her.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Gir: 4

Ingredienser

2 stilker Selleri

2 Gulrøtter

2 Gul løk

2 Hvitløk

3 Poteter

Sitron

Urter

Timian

Rosmarin

Rettinger

Tilbredning

1Veldig enkelt å huske, 2-2-2-2! Altså, 2 av alt 🙂 Start med sellerien, hvor fint du kutter avgjør egentlig hva du liker best. Du trenger ikke å skrelle selleriroten, bare kutt av endene. Husk å ikke kutt for store biter.

verdens beste kyllingsuppe

2Skrell gulrøttene, kutt de i ønsket størrelse for en deilig suppe.

kutte gulrøtter

3Hakk løken TIPS: Kutt av enden på løken, motsatt side av der roten er. Roten hjelper å holde løkens lag samlet sånn at det blir enklere for deg å kutte. Faktisk med å beholde roten vil du ikke grine når du kutter løk.

kutte løk

4Finhakk hvitløken. Sånn, da har du kuttet alle grønnsakene og er klar for å gi de litt farge.

Steking

1Først tilsett litt olje så stek grønnsakene på lav til middels varme til de har blitt gyllen. Det burde ta rundt 10 minutter, viktig at du rører rundt mens du steker innimellom. Dette vil gi fantastisk smak til kyllingsuppen! eller til en hvilken som helst suppe! TIPS: Stek alt i kjelen, da vil smaken som setter seg i bunnen forbli og koke ut i suppen når du er ferdig med å steke.

steke grønnsaker

2Sånn skal det omtrent se ut når grønnsakene er ferdig stekt! Da har vi redusert fusktinnholdet i grønnsakene som fører til at smaken fremheves og hvis du smaker så er gulrøttene faktisk blitt litt søte.

verdens beste kyllingsuppe

Koking

1Jeg har valgt å bruke en hel kylling, det trenger du ikke. Da kutter du opp kyllingfileten i ønsket biter å koker suppen i 1 time - 1 1/2 time. Med å bruke hel kylling tilsetter du en veldig god smak til suppen, dette er fordi du omtrent lager kraft samtidig som du lager suppe! Tilsett friske urter som timian og rosmarin. Legg også oppi potetene. La de trekke / småkoke i 1 1/2 time med lokk som vil gi en helt utrolig god suppe og en helt fantastisk smak! Du kan bruke ferdig grillet kylling, men da må du bruke kyllingbuljong for å få smak i suppen.

kylling i suppe

2Etter 1 1/2 time tar du ut kyllingen og smak hvor god suppe du har fått. Bruk 2 gafler til å rive av kjøttet fra kyllingen. Fjern skinnet siden dette ikke er noe godt å ha i suppen. Legg alt kjøttet du klarte å skrape av tilbake i suppen. TIPS: Du kan ta vare på skroget til kyllingen å koke kylling kraft. TIPS: Du kan ta vare på skroget til kyllingen å koke kylling kraft.

kylling kjøtt

3Tilsett gjerne litt sitron tilslutt. Da er du ferdig og du har laget verdens beste kremet kyllingsuppe, håper det smaker!

Ikke stress, bruk den tiden det tar og kos deg mens du lager mat! Det er mitt tips for alltid god mat. Akkurat som det meste du lager, bruker du tid og gir det kjærlighet vil som oftest resultatet bli bra!

Er det første gangen du lager suppe? Ingen problem, denne er så enkel at alle kan mestre den!

Når du lager beste supper lag gjerne dobbel porsjon eller trippel. Supper kan fryses ned og holder seg som regel veldig bra.

 

Til dessert vil jeg anbefale noe friskt som en enkel skål med frukt og bær.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.