Løksuppe
Løksuppe

Verdens Beste Løksuppe

By admin  

mars 26, 2018

Bruke samme stekepanne hele veien, bevarer smaken

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 50 mins
  • Gir: 4

Ingredienser

6 Gul løk

Sherry Vin

Sherry Eddik

Timian

Kyllingkraft

Oksekraft

Rettinger

1Start med å kutte de 6 løkene i biter eller skiver. Du kan kutte løken som du vil. Orginalt vil du helst kutte løken i skiver, men personlig liker jeg best å kutte de nærmere terning form. Dette gir ingen smaksforskjell så her gjelder det å teste hva en selv liker best.

løk biter

2Nå er det tid for å steke løken. Finn frem den største stekepannen din, tilsett en stor bit med smør, klype salt og deretter løken. Vi skal faktisk ikke steke løken til den er ferdig. Skal man oppnå den gode karamelliserte teksturen må man steke løken i over en time. Men må konstant passe på varmen og man må røre godt omtrent hele tiden. Det slipper vi med metoden jeg bruker! Nå skal du høre; les neste rettning.

tips til god fredagsmat

3Etter løken er stekt i pannen rundt 5min setter du stekepannen i ovnen på 220C! Dette gjør hele løksuppen veldig enkel å lage. Pass på at hvert 15 minutt tar du stekepannen ut og rører litt i løken. husk å sett på varsling. Løk tåler mye varme og det sakl mye til for å brenne løken!

4Når løken ser ut som dette er den ferdig. Brun, karamellisert, myk, søt og veldig tiltalende. Nå nærmer du deg veldig verdens beste løksuppe

karamellisert løk

5Sett stekepannen tilbake på komfyren og sett på medium varme. Brun løken som ikke er brunet. Du vil mest sannsynlig oppnå en stekeskrope i bunnen av stekepannen. Dette er bra, her er det mye smak. Tilsett en dæsj hvitvinseddik og sherry vin. Skrap så bort stekeskropen som ligger i bunnen av stekepannen. Når du har skrapet og rørt bort alt ligger det utrolig mye smak i stekepannen.

6Pass på å få med deg ALT fra stekepannen til kjelen. Hver dråpe er viktig her siden vi har en veldig konsentrert smak!

Løk i kjele

7Tilsett litt timian, kylling og oksetkraft! Ja, faktisk kylling OG oksekraft. Her kan du kjøpe fond, buljong eller lage din egen fantastiske kraft!

Løksuppe

8Kjør suppen opp til kokepunktet. Husk å skum av skummet som ligger på toppen. Når du har fått opp tmperaturen og suppa koker reduserer du temperaturen. Bare la den små putre i minst 1 time. Husk å smake, mye. Tilsett salt og pepper underveis og smak til. Er suppen for sterk på smak, tilsetter du mer vann.

Koke løk

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

0/5 (0 Reviews)