Tips Til God Fredagsmat Enkel, Rask og Fantastisk Godt

  Posted on   av   No comments

Ja, da var det fredag igjen da! Skal vi spise taco, igjen? Kanskje du vil finne litt inspirasjon til hva man kan spise på fredagskvelden som er enkelt, men godt!

Som regel tyr vi til taco når fredags kvelden kommer. Det er enkelt, rask og smaker godt, hva mer kan vi forvente av en rett? Det skal litt til for å slå denne. Her skal jeg gi dere noen tips til god fredagsmat som er alt fra enkel, rask og god til noe som tar litt lenger tid og smaker utrolig!

 

Dette er en topp 10 liste jeg har laget som er mine personlig favoritter!

Bakt potet med fyll

tips til god fredagsmat

Bakt potet med fyll

Dette er en fantastisk god rett! Samtidig er den veldig enkel å lage! Dette er en rett som går rett i hjerterota til enhver nordmann. Her kan man kombinere «fyllet» til akkurat hva man ønsker. Kan gi dere et eksempel på hvordan denne retten kan se ut:

  • Ost
  • Bog Skinke
  • Løk
  • Mais
  • Bacon
  • SoppSaus
  • Agurk
  • Hvitløk smør

Som dere ser kan det ligne på taco! Det er på en måte ganske lik rett, men isteden for taco lompe bruker man potet!

Hvis vi skal gi denne retten noe negativt vil det være at det tar litt tid før poteten er gjennomkokt i ovnen. Gjerne 1 1/2 time. Så her må man planlegge litt, men fortsatt utrolig enkelt. Putt noen poteter med sølvfoile i ovnen og hakk litt salat og grønnsaker så er du ferdig.

Tips:

  1. Bruk gjerne søtpotet, denne poteten er utrolig god bakt og veldig sunn!
  2. Isteden for å kjøpe potet ferdig pakket i sølv folie i butikken finn heller noen store poteter å gjør det selv.

 

Wok med svinekjøtt og nudler

tips til god fredagsmat

Wok

Denne retten kan man nesten gjøre hva man vil med. Dette er en rask og enkel rett! Tar ikke mer enn maks 20 minutter å raske sammen litt nudler og stekt svinekjøtt. I denne retten kan man også variere hva man vil bruke. Kanskje du ikke er så fan av svinekjøtt? Samme det, bruk kylling eller gå full vegan om du vil.

Jeg elsker denne retten med litt fart i så jeg tilsetter gjerne litt kajennepepper for å få opp dampen på retten. Dette er et hett Tips Til God Fredagsmat

De fleste klarer å lage en wok, det er veldig enkelt. Kutt noen gulrøtter og diverse grønnsaker du syntes er godt. Stek de sammen med kjøttet og tilsett f.eks. sursøt saus til slutt. VELDIG GODT! Klikk her for en fantastisk god Wok

 

Burger med chipotlemajones

På listen må vi jo ha med burger! Her kan man bruke lang tid eller kort tid, kommer an på hva du legger i retten. Du kan f.eks. kjøpe ferdig kaker i butikken, steke de og vips ferdig. Eller så kan du kjøpe karbonade deig og blande med kjøttdeig. Det er uendelig mange hamburger oppskrifter ute der så jeg skal ikke forklare åssen du lager en i dette innlegget, men det er et godt tips!

 

Pastasalat med spekeskinke og pesto

mmmmmmmm, denne er fantastisk. Retten føles ganske lett, men metter godt på en fredagskveld. Her står man også valgfritt til å legge til det man vil. Isteden for spekeskinke og pesto kanskje man vil ha pølse og spinat? Her er det bare å slippe kreativiteten løs.

Pastaretter er enkle og raske å lage. Tips Til God Fredagsmat i mine øyne må være relativt raskt å enkelt. Man har jobbet seg gjennom uken og de fleste vil slippe timevis på kjøkkenet denne kvelden. Kos deg heller med familie eller venner! Også veldig godt med Aioli 

 

Tacopizza

TACO! Ja, for deg som må ha taco på fredag. Hvorfor ikke prøve å blande taco og pizza? Da får du den ultimate fredags middagen spør du meg. Eneste forskjellen er at du erstatter taco lumpen med pizza bunn.

tips til god fredagsmat

Tacopizza

Hvis du i tillegg kjøper ferdig bunn går dette kjempe raskt. Denne retten tror jeg alle rundt bordet vil elske. Både stor og små er glad i taco og pizza! Ha på hva dere liker best og prøv gjerne noe nytt på pizzan, kanskje det blir en ny favoritt?

Denne retten tar maks 30 min. å lage tillegg til at den smaker fantastisk godt! Jeg mener et super tips til god fredagsmat!

 

 

 

 

Dampede blåskjell med hvitløk

Utradisjonell fredagsmiddag? Ja

Veldig enkel og rask? Ja

Prøv deg på blåskjell en fredagskveld! Kankje ikke ungenes favoritt, men det vet du ikke før man har prøvd. Uansett, kok noe spagetti i tilfellet. Dette kan de voksne kose med. Det er så enkelt at du har tid til å lage egen mat til barna om de ikke liker det.

 

 

Verdens Beste Løksuppe

Dette er en oppskrift som allerede finnes på siden, hvis du ikke har tatt en titt på den gjør du det her!

Veldig god suppe, særlig på litt kalde fredagskvelder. Enkel å lage og om du ikke har en super kraft er det det samme. Bruk en buljongterning, er det så nøye så lenge det smaker godt? Tilbehøret kan variere her, men jeg anbefaler en frisk salat og hjemmelaget loff, namnam! tips til god fredagsmat

Hvis du har noe kraft liggende er dette vinnersuppen, utrolig god! Faktisk er denne super enkel å lage også. Trenger ikke å koke lenger enn noen minutter!

 

 

 

Pølse i brød med potetsalat

Pølse i brød, veldig klassisk. Det eneste du trenger å mestre her er å koke vann. Denne retten lager du på 5 minutter om du vil.

Du kan selvfølgelig ta den et steg lenger å lage potetsalaten selv! Du kan også ta den enda et steg lenger ved å lage pølsene selv!!

Det er forresten utrolig morsomt og spennende å lage pølser selv. Lek deg med kjøtt type, fett, krydder og urter. Du vil ikke angre for at du investerte litt tid på å lage pølser selv! Det blir helt utrolig godt!

 

 

Tips Til God Fredagsmat

Her har du 8 veldig gode og veldig enkle fredags mat. Det som er fint med disse rettene er at du kan endre å legge så mye tid du bare orker i de. Og hvis du ikke er glad i å lage mat kan du kjøpe det meste ferdig.

Håper du finner noen av rettene verdig for din fredagskveld!

Bon appetit

 

Categories: Uncategorized

Forfatter: admin

Comments

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *